INNOFOOD Projesi Dördüncü Yönlendirme Komitesi Toplantısı’nı Gerçekleştirdi 

Eurecna S.p.A, EDUSER, GIZ ve Crescendo konsorsiyumu tarafından teknik destek verilmekte olan  “Gıda Sektörünün Bölgesel Rekabet Gücünün Artırılması için Araştırma ve İnovasyon Tesislerinin Geliştirilmesi Teknik Yardım Projesi”nin (INNOFOOD Projesi) dördüncü Yönlendirme Komitesi Toplantısı 2 Kasım 2021 tarihinde  yapıldı.

15 Haziran 2020 tarihinde başlayan ve 36 ay süre ile uygulanacak olan proje, Gıda ve içecek sektörlerinde yer alan KOBİ’lerin Ar-Ge kapasitesinin ve yeni ürün geliştirme kabiliyetlerinin artırılmasını, KOBİ’lere yönelik danışmanlık hizmetleri sunulmasını amaçlıyor. Bu kapsamda, “Türkiye Gıda İnovasyon Platformu, TÜGİP’in kurulması”, “Gıda İmalatçısı KOBİ’lerin ve Girişimlerin Ar-Ge ve İnovasyon Kapasitelerinin Artırılması” Gıda İmalatçısı KOBİ’lerin ve Girişimlerin Satış ve Pazarlama Kabiliyetlerinin Artırılması”, “Giresun ve Şanlıurfa Gıda Test ve Analiz Laboratuvarlarının Kurulması ve Personelinin Eğitilmesi” ve İletişim Ağı ve Farkındalık Oluşturma Faaliyetlerinin Yürütülmesi” hedefleniyor.

Proje’nin nihai yararlanıcısı TÜBİTAK-MAM, projenin paydaşları Gaziantep Ticaret Borsası, Giresun Ticaret Borsası ve Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası ile AB Delegasyonu, Operasyonel Koordinasyon Birimi, Teknik Yardım Ekibi ve Konsorsiyum temsilcilerinin katıldığı toplantıda, Proje kapsamında gerçekleştirilen faaliyetler, devam eden faaliyetler ve yapılması planlanan çalışmalar ele alındı. Ayrıca, gıda test ve analiz laboratuvarlarının inşası ve personel istihdamı konusunda kaydedilen gelişmeler hakkında bilgi verildi.

Recent News

No posts found!